Retete

Produsele naturale isi gasesc locul firesc in retete inspirate pe care bucatarasi generosi vi le pun la dispozitie.

Poate cauti o reteta veche din cele cu care te rasfata mama la sarbatori sau pur si simplu vrei ceva nou. Te asteptam sa descoperi Retetele cu Bunatati din Natura.

Cornulete fragede cu gem
Sunt cele mai simple cornulete cu untura, genul de cornulete pe care le facea si mama cand eram mici. Daca nu va surade untura o puteti inlocui cu unt dar mie cel mai mult imi plac cu untura de porc. Din pacate au si un mare defect aceste conulete si presupun ca stiti despre ce vorbesc :)), nu va puteti opri din mancat, atat sunt de bune. Pentru umplutura am folosit o dulceata minunata de gutui  de la Bunatati din natura. Pentru Cornulete fragede cu gem avem nevoie de 200 gr untura de porc 175 ml smantana 30%grasime un praf de sare 380 &ndash..
Biscuiti de iarna fara zahar
Decembrie este cea mai frumoasa luna din an si este si luna fursecurilor. In fiecare an, in aceasta perioada fac fel si fel de fursecuri si biscuiti si mereu incerc sa aduc ceva nou la fiecare reteta. De data aceasta am facut niste biscuiti fara zahar, indulciti cu peltea de must alb.  Pe site-ul  Bunatati din natura gasiti multe produse sanatoase si o sectiune de produse naturale fara zahar pe care vi le recomand cu drag. 250 gr unt nesarat 82% grasimePentru Biscuiti de iarna fara zahar avem nevoie de 3 linguri peltea de m..
Chec cu arome de iarna
Fiindca zilele  trecute am tot vazut imagini cu zapada mi s-a facut dor de iarna si am pregatit un chec delicios cu arome de iarna. E o reteta simpla, un chec cu consistenta umeda, deosebit de bun si foarte aromat. Pentru prepararea acestui chec am folosit un ingredient surpriza: merdenchi, o peltea de must alb deosebit de aromata, ce pe langa faptul ca a dat checului o aroma deosebita, a inlocuit cu succes si zaharul. Pelteaua de must alb - merdenchi, este un produs traditional din zona Vrancea, un produs natural, fara zahar, produs de Bunatati din natura. Mai multe produse fa..
Clatite cu dulceata
Cred cu tărie că lipsa zahărului nu poate fi considerată impediment în a ne bucura de un desert gustos, sănătos și ușor de pregătit. Dacă luăm ca exemplu, bananele, acestea sunt o bună sursă de "dulce" în anumite aluaturi, și asta chiar naturală. Eu am pregătit niște clătite pufoase, cu dulceață de gutui. Nu am folosit zahăr, nu am folosit unt, nici praf de copt, însă m-am răsfățat cu un desert extrem de gustos. Am găsit dulceața de gutui fără zahăr la Bunătăți din natură, unde puteți găsi o gamă variată de dulcețuri, siropuri, sosuri, băuturi de..
Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)
V-am mai povestit eu despre merdenchi, aceasta minunata peltea de must alb. Am mai folosit si la ciocolata de casa, iar succesul a fost desavarsit. Este un produs 100% natural, ceea ce mi se pare si mai grozav! Acum am visat la un crumble cu fructe de padure, si m-am gandit, ce-ar fi daca…as folosi merdenchi in loc de zahar? Zis si …facut! Pur si simplu este grozav! Faptul ca inlocuieste zaharul si o face cu atata succes, ma determina sa il folosesc si in alte combinatii. Unde il gasim? La prietenii nostri de la Bunatati din natura, unde gasim tot felul de dulceturi delicioase, s..
Ciocolata de casa cu merdenchi (fara zahar)
Sunt convinsa ca v-am atras atentia cu acest „merdenchi„. Va intrebati ce este, nu-i asa? Merdenchi este un produs traditional cu origini vechi in aceasta zona viticola- Vrancea. Este un produs natural din struguri fara adaos de zahar, o peltea de must. 100% natural, fara niciun bob de zahar adaugat, fiert la foc de lemne. Il gasiti la prietenii nostri, Bunatati din natura, alaturi de multe alte produse naturale, toate preparate cu multa truda si mult suflet. Se poate consuma ca atare, pe paine cu unt, la un ceai, saauu… se poate folosi ca si inlocuitor al zaharului. Va plac..
Prajitura cu sirop de portocale
INGREDIENTE Blat: 6 oua 6 linguri zahar 100 ml ulei 4 linguri faina 2 linguri cacao un plic praf de copt Crema: 200 g unt 500 g branza de vaci 150 g zahar fin sau pudra Pastaie de vanilie Glazura: 150 ml de sirop de portocale Sucul stors de la 2 portocale 1plicu praf de budinca de vanilie MOD DE PREPARARE: Se prepara intai blatul. Se mixeaza bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se adauga cate putin in..
Comentarii 0 - Vezi articole
Fursecuri cu arahide, nuci si dulceata de gutui, fara zahar
Pentru prima data am incercat sa pregatesc ceva dulce fara zahar. De obicei, nu mancam deserturile foarte dulci, dar nici fara zahar. Acum, am testat cateva produse de la Bunatati din Natura, fara zahar. Am inlocui zaharul cu produse de la ei si rezultatul a fost neasteptat de bun. Da, se poate sa consumi dulciuri si fara zahar, se poate sa adopti un stil de viata mai sanatos, se poate renunta si la zahar. Va recomand cu drag si incredere produsele lor! Ingrediente: 50 gr arahide 50 gr miez de nuca 150 gr unt de 80% grasime 1 ou 100 gr peltea de must alb (Merdenchi - Bu..
Comentarii 0 - Vezi articole
Pancakes cu branza, stafide si sirop de struguri si mar fara zahar
Inca o reteta fara zahar, pregatita cu produse de la Bunatati din Natura. Asa cum am mai zis, se poate sa facem deserturi si fara zahar. Iar aceste produse fara zahar, de la Bunatati din Natura, m-au incantat foarte mult, inlocuiesc cu brio zaharul. Eu vi le recomand!!! Ingrediente: 250 gr branza de vaci 3 oua 1/2 cana de lapte (cana de 250 ml) 5 linguri ulei 8 linguri sirop de stuguri si mar 10 linguri faina 1 lingurita praf de copt 2 lingurite vanilie 1 lingura plina cu stafide aurii un praf de sare peltea de must alb (merdenchi) pentru servit ca..
Cozonac si floare cu portocala
Modelul acesta de floare din aluat, l-am tot vazut circuland pe Facebook si nu m-am putut abtine sa nu il fac si eu mai ales ca imi place mult de tot sa ma joc cu aluatul. Am folosit un aluat clasic ca cel de cozonac si l-am umplut cu fructe confiate aromate.                Mie mi-a placut rezultatul si sper ca o sa il incercati si voi. Avem nevoie de: 500 gr faina 2 oua 100 gr zahar 70 ml ulei 270 ml lapte 1 plic drojdie uscata un varf de sare coaja rasa de la o portocala  Umplutura:  cateva lingurite dulcea..