Ceaiuri de iarna

Data:: 2014-01-31

Ceaiuri aromate pentru serile de iarna

 

Cimbruceai-natural

Remediu excelent impotriva racelii, cimbrul are virtuti antiseptice si determina scaderea febrei. Efectele sale calmate decongestioneaza caile respiratorii. Lasati la infuzat doua ramurele de cimbru intr-un litru de apa pentru 5-10 minute.

Rozmarin

Calmeaza accesele de tuse si actioneaza benefic asupra slabiciunii fizice provocate de boala. Alunga stresul si va revigoreaza. Doua ramurele sau doua-trei lingurite de flori se prepara cu un litru de apa. Puteti utiliza si lapte indulcit cu miere. Este un ceai excelent pentru un somn odihnitor.

Roinita

Proaspete sau uscate, frunzele calmeaza si combat afectiunile respiratorii. Un pumn mic de frunze se infuzeaza intr-un litru de apa timp de 10 minute.

Ghimbir

Cu ajutorul ghimbirului puteti face o cura anti-raceala foarte eficace, mai ales daca incepeti tratamentul inca de la primele simptome. Avetii nevoie de ½  litru apa, ½ suc de mere natural, 4 rondele de ghimbir proaspat sau doua lingurite de ghimbir ras, o lingurita cuisoare, miere si lamaie. Fierbeti apa si sucul de mere impreuna cu ghimbirul si cuisoarele pana la primul clocot, apoi reduceti focul si lasati pe aragaz 20 de minute. Filtrati amestecul si consumati amestecul cu miere si lamaie.

Macese

Pentru stimularea sistemului natural de aparare al organismului, macesele sunt ideale, datorita continutului bogat in vitamina C (1500 mg/100 g). Doua linguri de macese se tin la infuzat intr-un litru de apa fierbinte, apoi ceaiul se strecoara si se bea pe loc.

Tei

Folosit adesea pentru a trata gripa, bronsita, starile febrile si durerile de gat, teiul va poate asigura si un somn odihnitor. Il puteti prepara sub forma de infuzie, dintr-o lingurita de planta la o ceasca de apa

fierbinte. Lasati recipientul acoperit 10 minute, strecurati si beti doua-trei cesti pe zi, indulcite cu miere si cu adaos de suc de lamaie. Teiul este ideal pentru a inlatura simptomele racelii si pentru a va oferi un somn relaxant.SalvieEficace impotriva oboselii, a urmarilor racelilor rebele din sezonul rece si a astmului, salvia are proprietati antiseptice, produce o usoara dilatare a bronhiilor si calmeaza tusea astmatica. Adaugati una-doua lingurite de planta la o cana (250 ml) de apa fierbinte, pastrati ceaiul acoperit 15-20 de minute, apoi filtrati. Poti bea doua cani pe zi, imediat dupa masa.
Tags:

Lasa un comentariu