Dulceata de nuci verzi

Data:: 2014-01-31

Postez nitel mai tarziu decat momentul prelucrarii efective, dar cred ca rezultatul este cel mai important.

Nucile pentru dulceata trebuie sa aiba marimea potrivita pentru dulceata, cam 3 cm lungime. Cam asa aratau ele in nuc:

 

 

Se curata de coaja verde pana ramane doar partea alba si se tin in apa cu sare de lamaie cateva ore. Nu suna foarte exact ceea ce va scriu dar important este ca apa in care sunt sa nu mai aiba nuanta de verde. Deci schimbati apa de mai multe ori si ele neaparat trebuie sa nu se innegreasca. Daca apuca sa oxideze iese si dulceata inchisa la culoare. In apa cu sare de lamaie, se tin cu o farfurie peste ele cat sa stea la fund, acoperite de lichid.

  Se face un sirop dintr-un litru de apa si un kilogram de zahar, la care spre final, cand incepe sa dea in clocot, adaugam o lamaie. Lasam pe foc sa scada si apoi adaugam nucile. Cam 120 de nuci la dozele de mai sus.

 Se fierb impreuna, dar nu foarte mult ca sa nu se zahariseasca.

 

Pentru a evita zaharisirea, trebuie sa aveti grija sa nu ramana zahar pe marginile vasului in timpul fierberii. Si spuma se ia destul de greu la acest tip de dulceata, dar este absolut necesar sa o faceti.

   Daca toate aceste aspecte sunt indeplinite, o sa aveti o dulceata de nuci verzi delicioasa, parfumata, usor aurie.

 Noi avem un ingredient surpriza pentru un plus de savoare.;)

Tags:

Lasa un comentariu