Suntem ceea ce mancam

Data:: 2014-01-30

Ludwig Feuerbach:”Suntem ceea ce mancam”

Hrana noastra se afla sub stapanirea grabei si asta ne afecteaza sanatatea. Avem cuptoare cu microunde, mancare semipreparata  si bauturi ambalate, cu termene mari de valabilitate. Ne grabim , nu ne mai batem capul cu arome, calitatea hranei, felul in care stam la masa sau timpul cat mancam.

Si asta in conditiile in care bunicii nostri isi produseau aproape totul in propria gospodarie: lapte, unt, branza, smantana ,carne, paine, oua, vin. Masa era un moment de relaxare, ce avea loc in familie, era un moment rezervat hranei.

Nu aveam in orice sezon placinte “poale’n rau” sau ciulama de ciuperci, dar nici nu le duceam lipsa. Nu se manca paine la fiecare masa si sigur nu era alba si pufoasa, dar era satioasa.

Sa avem grija de sanatatea noastra solicita timp si trebuie sa il acordam. Sa facem piata, sa gatim relaxati si sa luam masa in familie. O placinta facuta in casa e sigur mai gustoasa decat una ambalata , chiar daca nu suntem dintre cei mai iscusiti bucatari. Sa gatim cu ingredientele alese de noi si in momentele in care avem nevoie, cere timp dar sigur merita.

POFTA BUNA!

 

Tags:

Lasa un comentariu