Despre noi

 

 

   Bunatati din Natura e marca inregistrata sub care preparam dulceturi, gemuri si siropuri din fructele obtinute din recolta proprie sau luate de la gospodarii din zona. Fara procesare industriala, fara chimicale, fara indulcitori sintetici. Doar lamai, menta din gradina, scortisoara sau pastai de vanilie si fructe sanatoase romanesti!
   Am pornit la drum din dorinta de a oferi ce e mai bun in natura, produse simple si sanatoase.
   Producem din fructe romanesti alese, spalate, curatate una cate una, fierte in sarje de maxim 4 kg.
   Am inceput prin a reproduce retetele bunicilor: gem de prune moldovenesc, dulceata de cirese albe, suc de agurida si alte cateva, la care am avut norocul sa putem adauga o descoperire interesanta. O carte de bucate de prin anii 60, o enciclopedie despre posibilitatile de atunci de conservare. Cei care au citit o carte de bucate atat de veche, ne inteleg.
   Ne-am bucurat ori de cate ori o bunica ne-a mai impartasit vreo reteta si asa am ajuns sa avem pana la 27 de sortimente ambalate la borcan. La acestea se adauga siropurile peste 16 tipuri, care au insemnat si ele destul de multa migala si atentie, si sa nu uitam sucul de struguri verzi (Suc de Agurida) specific zonei.
   Fiecare borcan obtinut este o Bunatate din Natura, nu un produs de masa!
   Bunatati din natura inseamna preparate pe baza de fructe si legume, astfel incat sa ne putem bucura de ele chiar si atunci cand sezonul lor s-a incheiat.
   Cand toamna cu roadele ei bogate trece, noi ne putem lauda cu o camara plina cu bunatati.
   Toate fructele pe care le prelucram provin din comune vrancene- Vartescoiu, Odobesti, Jaristea , Cotesti, Bolotesti , Suraia, Mera - de la oameni gospodari cu drag de pamant.
   Facem asta si din dorinta de a crea efecte sociale in zona. Producatorii sa aiba unde livra marfa si sa nu mai fie tentati sa-si vanda terenul sau sa-l lase, pur si simplu, parloaga.
   Membrii comunitatii devin astfel nu doar consumatori de resurse, ci si generatori de valoare adaugata.
   Ne-am inspirat putin din stilul francez al unor maitre confiturier, pentru ca ne-a placut maniera lor de a lucra in familie si de a adauga si ceva valoare estetica produselor lor.
   Asa ca, mi-ar placea ca si noi, odata, sa devenim maestri dulcetari!
   Pentru cei carora le plac produsele naturale, care iubesc aroma, gustul si culoarea minunatelor fructe romanesti, pentru ei am pus laolalta minunatii si bunataturi, am creat daruri de omenit, de bucurat, de multumit cu care sa-i fericeasca pe cei aidoma lor cu ajutorul Cosurilor cu Bunatati.
   Rezultatul muncii noastre sunt Bunatati din Natura cu care vrem sa va infrumusetam romaneste sarbatorile . Am pregatit o gama larga de Cosuri pline cu produse naturale specific romanesti care au ajuns in casele multor romani din tara dar si de peste hotare. Cosurile cu Bunatati se fac personalizat si va dau satisfactia de a darui un Cadou deosebit, creat cu drag si nu unul ales dintr-un raft de magazin.
   Cumparand de la noi, sustineti micii producatori locali si ideea de produs artizanal natural.