TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi peste 150 RONDulceata de Gutui
Disponibilitate: La comanda
Toti acei ce-ntreaga vara
Au lucrat din zori în seara
Toamna au roade bogate
Au si fructe si bucate
Mere, pere în panere
Prune bune si alune
Si gutui, amarui
Cu puf galben ca de pui
Si tot felul de legume,
De nu le mai stii pe nume.
Demostene Botez
Am cules fructe mari, aromate,”merele aurii”, cu parfum specific si, bineinteles, fara pete. Le-am spalat de puf si impreuna cu feliile de lamaie si pastai de vanilie, am reusit sa ambalam o dulceata de casa, parfumata, de gutui.
Contine: Gutui, lamaie, pastai de vanilie si adaos minim de zahar.
Greutate: 250g net
Atunci cand sunt gatite la temperaturi inalte, gutuile capata o culoare rosiatica, intrucat, sub actiunea acizilor, pigmentul antocianina inlocuieste leucoantocianina, cea care da culoarea galben pal a pulpei fructului. De asemenea, prin prelucrare, gustul astringent al gutuilor se atenueaza, lasand aroma placuta sa invadeze simturile. Proaspete sau prelucrate, gutuile sunt o sursa semnificativa de zaharuri simple, usor asimilabile, elemente minerale si vitamine. Continutul ridicat de substante pectice, concentrate mai ales in coaja, le confera un grad mare de gelificare.
In plus, pectina are un rol important in reducerea colesterolului, a riscului de boli grave cardiovasculare si in eliminarea din organism a substantelor toxice, in special a metalelor grele. Gutuile elimina plutoniul din organism In cazul radiatiilor, prin continutul de fier usor asimilabil.
Stiati ca, cuvantul „marmelada” isi are radacina in echivalentul portughez al cuvantului „gutuie”, marmelo?