TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi peste 150 RONTELEFON
0722 297 595Fragute cu visine facute dulceata
Disponibilitate: Stoc epuizat
Fragii de padure sunt practic parintii capsunilor de azi.
Planta aceasta micuta are un fruct atat de aromat,delicios, dragut, mici lampioare de culoare rosie, brumate - fraguta.
Se culeg destul de greu, sunt fragile si bine ascunse printre frunze. Sunt usor dizolvabile in apa, asa ca trebuiesc spalate rapid si eficient , ca apoi sa le punem la treaba.
Am profitat de suprapunerea sezonului de fragute cu cel de visine si am incercat aceasta reteta noua. Visinile rubinii si carnoase, acrute, in amestec cu fragii de padure foarte parfumati si cu acea consistenta specifica. Ce a iesit mi-a placut mult mai mult decat simpla dulceata de fragi.
Va invit deci sa gustati dulceata mea de fragute cu visine.
Contine: Fragi de padure, visine, lamaie si adaos minim de zahar.
Greutate: 250g net
Având proprietăţi antioxidante şi depurative, frăguţele de pădure sunt de ajutor în tratarea hepatitelor, gutei, reumatismului, constipaţiei şi în bolile de piele. În acelaşi timp, o cură cu fragi, urmată un interval de 20-30 de zile, creşte rezistenţa organismului la temperaturile ridicate, în zilele caniculare.
Fragii au actiune astringent-antidiareica si diuretica, cu favorizarea eliminarii de acid uric si urati. Aceste calitati se datoreaza continutului in vitamine (in special vitamina C) si minerale (fosfor, fier), tanin, flavone, fragarina (fenol specific), ulei volatil. De la fragi se utilizeaza fructele si frunzele, sub forma de ceai, uscate si amestecate. Cura cu fragi proaspeti sau cu suc este benefica in caz de astenie, anemie, reumatism degenerativ, guta, constipatie, febra, afectiuni renale, circulatorii si dermatologice, precum si hipercolesterolemie, hipertensiune arteriala, afectiuni hepato-biliare. Frunzele de la fragi intra in compozitia ceaiurilor folosite in tratamentul litiazelor si