TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi peste 150 RONDulceata de pepene Galben cu menta
Disponibilitate: In Stoc
Dulceata de Pepene galben cu menta
Alegand fructe care aveau coaja galben-portocalie, uneori verzuie, dar neaparat fara pete si a caror aroma se simte prin coaja, am stabilit o cantitate care apoi a fost prelucrata.
Din pepene galben parfumat, cu miezul tare si aroma , alaturi de lamaie si menta de gradina, am facut o dulceata prin care sa putem beneficia de pepenele galben si iarna.
Contine: pepene galben, lamaie si menta de gradina cu adaos minim de zahar.
Greutate: 250g net
Pepenele galben este unul dintre cele mai consumate fructe din lume, deoarece are o aroma si savoare aparte si un numar foarte mic de calorii. Pepenele galben este o sursa excelenta de vitamina A deoarece contine beta-caroten, care odata ajuns in organism poate fi transformat in vitamina A.
Pepenele galben este o sursa excelenta de vitamina A si C. De asemenea, este o sursa foarte buna de potasiu, fibre, vitamina B3, B6 si folati.
O felie potrivita de pepene galben are numai 56 de calorii, dar iti asigura 103,2% din necesarul de vitamina A. Atat, vitamina A cat si beta-carotenul sunt importanti nutrienti pentru vedere. Astfel, potrivit studiilor femeile care au o dieta bogata in vitamina A prezinta un risc redus de a dezvolta cataracta. Studiile arata ca riscul poate fi redus cu 39% pana la 50%
De asemenea, beta-carotenul a fost subiectul de cercetare si in privinta prevenirii cancerului.
Vitamina A ajuta la mentinerea sanatatii plamanilor. Daca esti fumator activ sau esti expus fumului de tigara, este indicat sa ai o dieta bogata in vitamina A, deoarece un carcinogen care se gaseste in tutun, benzo apirene, este cauza deficitului de vitamina A din organism.
Fructul in discutie, ca si dovlecelul sau bostanul, stimuleaza functionarea vezicii biliare. S-a constatat ca persoanele consumatoare in mod regulat de melon prezinta cu 70% mai putine riscuri de a face cancer la bila - o forma rara de cancer, deseori incheiata cu decesul bolnavului si favorizata de consumul masiv de carne de vita si de oaie, potrivit cercetatorilor. Si nu e tot. Un important numar de maladii oculare pot fi prevenite gratie vitaminei A si carotenoidelor. Melonul, foarte bogat in precursori ai vitaminei A, permite acoperirea a peste jumatate din necesarul organismului in beta-caroten, cu numai o portie medie. Conform unor studii de specialitate, consumul de melon reduce la jumatate riscul de a suferi, la un moment dat, de cataracta.