Fiindca zilele trecute am tot vazut imagini cu zapada mi s-a facut dor de iarna si am pregatit un chec delicios cu arome de iarna. E o reteta simpla, un chec cu consistenta umeda, deosebit de bun si foarte aromat.
Pentru prepararea acestui chec am folosit un ingredient surpriza: merdenchi, o peltea de must alb deosebit de aromata, ce pe langa faptul ca a dat checului o aroma deosebita, a inlocuit cu succes si zaharul.
Pelteaua de must alb - merdenchi, este un produs traditional din zona Vrancea, un produs natural, fara zahar, produs de Bunatati din natura. Mai multe produse fara zahar puteti gasi pe site-ul lor aici
Ingrediente chec cu arome de iarna:
200 ml iaurt
200 ml ulei
150 ml peltea de must alb
2 oua
300 gr faina
1 lingurita praf copt
1 lingurita scortisoara
1 lingurita esenta portocale
150 gr fructe confiate
Mod de preparare chec cu arome de iarna:
Frecam iaurtul cu uleiul pana se omogenizeaza compozitia.
Adaugam pelteaua de mult alb.
Adaugam esenta de portocale si omogenizam.
Adaugam ouale si incorporam. Adaugam faina, praful de copt si scortisoara si amestecam. Adaugam apoi fructele confiate.
Amestecam si turnam in forma de chec.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 40 minute.
Rasturnam checul pe un platou si il pudram cu zahar. Il lasam sa se raceasca apoi il putem taia.