Cosul de cumparaturi este gol!
Autentificare sau Creare cont.
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi peste 150 RONTELEFON
0722 297 595Ramona Grigoriu

Ingrediente:
100 gr unt
150 ml merdenchi
1 praf sare
1 ou întreg
1 gălbenuș
200 ml lapte dulce
1 vrf. cuțit bicarbonat sodiu
550 gr făină (+/- 50 gr)
2 lgte scorțișoară
1 vrf. linguriță pudră de ghimbir
2-3 cuișoare
Mod de preparare:
Într-un castron, se pune untul moale, apoi se pune un praf de sare; se toarnă 150 ml merdenchi și condimentele proaspăt măcinate. Se omogenizează scurt, apoi se adaugă oul întreg și gălbenușul. Se încorporează și acestea, apoi se adaugă bicarbonatul de sodiu și laptele dulce. Se omogenizează, apoi se adaugă..

Făceam un live într-o zi, printre prieteni și povesteam cum programasem să fac o ciorbă de lobodă dar am uitat cu totul de borș. Atunci a intervenit Ramona și mi-a spus că, de-ar fi știut, îmi trimitea suc de aguridă.
După câteva zile chiar mi-a trimis, dar în pachet erau și alte bunătăți. Printre ele, o minunăție de melasă din struguri din care am folosit până acum la un stir fry cu vită, la o tartă de căpșuni, rubarbă și soc și la această rețetă de înghețată.
Această melasă, pe numele ei merdenchi este făcută din must de struguri albi, fiert înce..

Sunt cele mai simple cornulete cu untura, genul de cornulete pe care le facea si mama cand eram mici. Daca nu va surade untura o puteti inlocui cu unt dar mie cel mai mult imi plac cu untura de porc. Din pacate au si un mare defect aceste conulete si presupun ca stiti despre ce vorbesc :)), nu va puteti opri din mancat, atat sunt de bune. Pentru umplutura am folosit o dulceata minunata de gutui de la Bunatati din natura.
Pentru Cornulete fragede cu gem avem nevoie de
200 gr untura de porc
175 ml smantana 30%grasime
un praf de sare
380 &ndash..

Decembrie este cea mai frumoasa luna din an si este si luna fursecurilor. In fiecare an, in aceasta perioada fac fel si fel de fursecuri si biscuiti si mereu incerc sa aduc ceva nou la fiecare reteta. De data aceasta am facut niste biscuiti fara zahar, indulciti cu peltea de must alb. Pe site-ul Bunatati din natura gasiti multe produse sanatoase si o sectiune de produse naturale fara zahar pe care vi le recomand cu drag.
250 gr unt nesarat 82% grasimePentru Biscuiti de iarna fara zahar avem nevoie de
3 linguri peltea de m..
Fiindca zilele trecute am tot vazut imagini cu zapada mi s-a facut dor de iarna si am pregatit un chec delicios cu arome de iarna. E o reteta simpla, un chec cu consistenta umeda, deosebit de bun si foarte aromat.
Pentru prepararea acestui chec am folosit un ingredient surpriza: merdenchi, o peltea de must alb deosebit de aromata, ce pe langa faptul ca a dat checului o aroma deosebita, a inlocuit cu succes si zaharul.
Pelteaua de must alb - merdenchi, este un produs traditional din zona Vrancea, un produs natural, fara zahar, produs de Bunatati din natura. Mai multe produse fa..

Cred cu tărie că lipsa zahărului nu poate fi considerată impediment în a ne bucura de un desert gustos, sănătos și ușor de pregătit.
Dacă luăm ca exemplu, bananele, acestea sunt o bună sursă de "dulce" în anumite aluaturi, și asta chiar naturală.
Eu am pregătit niște clătite pufoase, cu dulceață de gutui. Nu am folosit zahăr, nu am folosit unt, nici praf de copt, însă m-am răsfățat cu un desert extrem de gustos.
Am găsit dulceața de gutui fără zahăr la Bunătăți din natură, unde puteți găsi o gamă variată de dulcețuri, siropuri, sosuri, băuturi de..

V-am mai povestit eu despre merdenchi, aceasta minunata peltea de must alb. Am mai folosit si la ciocolata de casa, iar succesul a fost desavarsit. Este un produs 100% natural, ceea ce mi se pare si mai grozav! Acum am visat la un crumble cu fructe de padure, si m-am gandit, ce-ar fi daca…as folosi merdenchi in loc de zahar? Zis si …facut! Pur si simplu este grozav! Faptul ca inlocuieste zaharul si o face cu atata succes, ma determina sa il folosesc si in alte combinatii. Unde il gasim? La prietenii nostri de la Bunatati din natura, unde gasim tot felul de dulceturi delicioase, s..

Sunt convinsa ca v-am atras atentia cu acest „merdenchi„. Va intrebati ce este, nu-i asa? Merdenchi este un produs traditional cu origini vechi in aceasta zona viticola- Vrancea. Este un produs natural din struguri fara adaos de zahar, o peltea de must. 100% natural, fara niciun bob de zahar adaugat, fiert la foc de lemne. Il gasiti la prietenii nostri, Bunatati din natura, alaturi de multe alte produse naturale, toate preparate cu multa truda si mult suflet. Se poate consuma ca atare, pe paine cu unt, la un ceai, saauu… se poate folosi ca si inlocuitor al zaharului. Va plac..

INGREDIENTE
Blat:
6 oua
6 linguri zahar
100 ml ulei
4 linguri faina
2 linguri cacao
un plic praf de copt
Crema:
200 g unt
500 g branza de vaci
150 g zahar fin sau pudra
Pastaie de vanilie
Glazura:
150 ml de sirop de portocale
Sucul stors de la 2 portocale
1plicu praf de budinca de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Se prepara intai blatul. Se mixeaza bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se adauga cate putin in..
Comentarii 0 - Vezi articole
Pentru prima data am incercat sa pregatesc ceva dulce fara zahar. De obicei, nu mancam deserturile foarte dulci, dar nici fara zahar. Acum, am testat cateva produse de la Bunatati din Natura, fara zahar. Am inlocui zaharul cu produse de la ei si rezultatul a fost neasteptat de bun. Da, se poate sa consumi dulciuri si fara zahar, se poate sa adopti un stil de viata mai sanatos, se poate renunta si la zahar. Va recomand cu drag si incredere produsele lor!
Ingrediente:
50 gr arahide
50 gr miez de nuca
150 gr unt de 80% grasime
1 ou
100 gr peltea de must alb (Merdenchi - Bu..
Comentarii 0 - Vezi articole
Inca o reteta fara zahar, pregatita cu produse de la Bunatati din Natura. Asa cum am mai zis, se poate sa facem deserturi si fara zahar. Iar aceste produse fara zahar, de la Bunatati din Natura, m-au incantat foarte mult, inlocuiesc cu brio zaharul. Eu vi le recomand!!!
Ingrediente:
250 gr branza de vaci
3 oua
1/2 cana de lapte (cana de 250 ml)
5 linguri ulei
8 linguri sirop de stuguri si mar
10 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 lingurite vanilie
1 lingura plina cu stafide aurii
un praf de sare
peltea de must alb (merdenchi) pentru servit
ca..

Modelul acesta de floare din aluat, l-am tot vazut circuland pe Facebook si nu m-am putut abtine sa nu il fac si eu mai ales ca imi place mult de tot sa ma joc cu aluatul. Am folosit un aluat clasic ca cel de cozonac si l-am umplut cu fructe confiate aromate.
Mie mi-a placut rezultatul si sper ca o sa il incercati si voi.
Avem nevoie de:
500 gr faina
2 oua
100 gr zahar
70 ml ulei
270 ml lapte
1 plic drojdie uscata
un varf de sare
coaja rasa de la o portocala
Umplutura:
cateva lingurite dulcea..

Am vrut sa fac niste fursecuri uriase care sa aiba o textura mai moale si care, langa o cana de cafea, sa satisfaca pe deplin pofta de ceva bun, dulce si satios inca de la primele ore ale zilei. Si au iesit aceste bunatati aromate cu o textura placuta, ceva intre chec si fursec as putea spune. Trebuie sa le incercati si voi pentru ca sunt perfecte de pus la pachet si pentru cei mari si pentru cei mici.
Pentru Fursecuri mari si moi cu portocala avem nevoie de:
200 gr unt nesarat
165 gr zahar
coaja rasa de la o portocala
sucul stors de la o portocala
2 oua
..
"Daca vrei sa iti aduci aminte de zilele insorite de vara, te invitam sa deschizi un borcan de dulceata si aroma fructelor te va purta catre vacantele copilariei." Asa au scris prietenii mei de la Bunatati din natura pe site-ul lor, si credeti-ma au avut perfecta dreptate! Ei au reusit ceea ce doar bunicile noastre reuseau sa faca, au inchis natura intr-un borcan, un coltisor de rai, o portie de sanatate!
Eu am testat astazi siropul natural din zmeura de padure iar rezultatul a fost cu mult peste asteptari! a fost cred printre cele mai gustoase torturi de p..
Ca sunt briose, muffins sau cupcake eu le zic la toate briose, nu din nestiinta ci pur si simplu din obisnuinta. Oricum in dictionarul limbii romane nu exista nici termenul de muffins nici acela de cupcakes si oricum omul simplu nici nu cred ca ar sti ce inseamna.
Dar nu despre briose vreau sa va vorbesc eu acum ci despre ceva buuuun, buuun de tot! Despre Miam miam cu vanilie de la Bunatati din natura! Nu radeti, nu glumesc, chiar asa se numeste. Si sincera sa fiu si eu am zambit curioasa cand l-am primit. Gustandu-l insa am inteles de ce miam miam, caci mi-am tot lins d..