INGREDIENTE
- Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 100 ml ulei
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
- un plic praf de copt
- Crema:
- 200 g unt
- 500 g branza de vaci
- 150 g zahar fin sau pudra
- Pastaie de vanilie
- Glazura:
- 150 ml de sirop de portocale
- Sucul stors de la 2 portocale
- 1plicu praf de budinca de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Se prepara intai blatul. Se mixeaza bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se adauga cate putin in amestecul de oua, mixand la viteza mica. Se tapeteaza o tava 20×30 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia. Tava se introduce la cuptor, la foc mic, pana blatul este copt si trece “testul scobitorii”. Se lasa apoi la racit.
Se prepara glazura, budinca de vanilie se amesteca cu sirop de portocale si o cana de suc de portocale, in loc de lapte, conform instructiunilor de pe plic. Se lasa la racorit pana este gata crema.
Pentru crema, se amesteca untul moale cu zaharul fin, apoi se adauga branza de vaci si vanilie, mixand bine pana crema devine pufoase. Se intinde crema peste blatul rece.
Cand este doar putin calduta, se adauga peste crema, glazura cu sirop de portocale.
Se lasa la rece pana se intareste glazura (cca 2 ore sunt de ajuns).
Enter the code in the box below: